3938 poze   266831 vizite

DIN MENIUL DE AZI

IDEI pentru cand ramanem in pana de idei:)))


CREMA DE PORTOCALE PT TIRAMISU (la cererea "telespectatorilor"):

250ml suc de portocale natural sau cumparat, 100 g zahar, 4 galbenusuri, si coaja de la o portocala se omogenizeaza la bain marie (eu am o oala de lapte cu pereti dublii), pana se ingroasa. Apoi se pune oala in apa rece si se mai amesteca pana se raceste compozitia.
Se incorporeaza o cutie de mascarpone.
Se bat albusurile pana stau bat, si se incorporeaza, usooor in crema de portocale.
Gata!!!

Se poate face si fara mascarpone:
10 g gelatina inmuiata in suc de portocale si lasata sa se dizolve la bain- marie.
Iar in loc de albusuri batute, frisca batuta.

Pofta buna!!!

PRAJITURA CHEESECAKE

Crusta:
300g biscuiti digestivi pisati (sau biscuiti normali)
3 lng unt topit
3 lng zahar.
Se amesteca biscuitii pisati cu zaharul si untul pana se imbiba toti biscuitii in unt. Se intind in tava tapetata cu folie de aluminiu, lasand marginile mai lungi (pentru a putea fi scoasa din tava cand este gata). Se preseaza biscuitii cu o lingura sau o furculita astfel incat sa fie ca o foaie uniforma pe toata suprafata tavii. Se da la cuptor 10 min la 180 gr C, pana se rumeneste un pic. Se scoate si se lasa sa se raceasca.

Crema:
3-4 cutii de crema de branza (de 200g) sau 900 g iaurt tinut la scurs intr-o sita deasa, 24 de ore si 2 cutii de crema de branza.
1 cana zahar
3 lng faina
1 lng esenta vanilie.
1 cana smantana
4 oua
Crema de branza la temperatura camerei, zaharul, faina, esenta, se mixeaza la viteza mica, sau cu lingura (telul) pana devine o crema omogena.
Apoi se adauga o cana de smantana, se mixeaza sa se incorporeze, dupa care se pun ouale, unul cate unul si se mixeaza putin, doar cat sa se incorporeze oul si tot asa cu fiecare ou.
Se toarna compozitia peste crusta.

Pentru marmorare se opresc 6 lng de compozitie si se amesteca cu o lng (lingura) de cacao. Cu o lingura punem cate un "gogoloi" de crema de cacao din loc in loc si apoi trecem cu cutitul sau un betisor prin compoitie. Eu am facut niste cercuri cu batul de frigarui prin crema si a iesit ca in poze.
Tava se inveleste toata, fara a acoperii compozitia, cu folie de aluminiu, si se da la cuptorul preincalzit la 160 gr. C sau mediu. Se lasa cam 40 min, pana cand mijlocul prajiturii este inca gelatinos...adica nu prea copt. Se lasa in cuptor cu usa deschisa pana se mai racoreste, apoi se lasa sa se raceasca pe un gratar si se pune in frigider pana a doua zi, sau cel putin 4 ore.
A doua zi se scoate din tava cu ajutorul marginilor mai lungi lasate la folia de aluminiu. Inainte de a o scoate, dezlipim marginile prajiturii, de pe tava, cu un cutit.

Se taie cu un cutit dat prin apa calduta. Dupa fiecare taietura se sterge cutitul de crema si se da iarasi prin apa calduta, pentru a iesi marginile feliei de prajitura perfecte. Merita efortul! Dar acum depinde si de gustul fiecaruia. Pofta buna! Nu e greu de facut.
P1010164
P1010164
P1010166
P1010166
P1010012
P1010012
P1010010
P1010010
P1010011
P1010011
Vitel la gratar
Vitel la gratar
meniu de vara
meniu de vara
Salata "orientata"
Salata "orientata"
P1010021
P1010021
P1010022
P1010022
paine cu usturoi
paine cu usturoi
garlic bread
garlic bread

Comentarii album • 612
Nume:



Sunt afișate ultimele comentarii. Vezi toate
paunita 17 martie 2016  
Fata daga , tu nu mai gatesti ? :) Mi-e dor de postarile tale !
Răspunde Raportează
marcopolo 8 iulie 2014  
cu atatea bunatati,trebuie sa ai multi prieteni si o familie care saa te iubeasca mult.
Răspunde Raportează
taisia 9 iulie 2014  
Asa sper...:) Multumesc!
Răspunde Raportează
carmencitavio 13 noiembrie 2013  
Minunate prajituri,arata super bine!
Răspunde Raportează
andruta 14 octombrie 2013  
Tu ai facut-o cu pere, iar eu cu mere...
Tare frumos arata bucatele tale!
Răspunde Raportează
taisia 14 octombrie 2013  
Pai daca am pere...sa dau si la vecini, fac cu pere...
Merci draguta, dar ale tale sunt cele mai alese...pup
Răspunde Raportează
andruta 15 octombrie 2013  
Si eu am avut mere... Multe mere....
Cred c-am mancat anul asta mere cat n-am mancat in 45 de ani...
Răspunde Raportează
lalea 12 octombrie 2013  
Ff gustoasa,praji. cu mere si pere.!
Răspunde Raportează
Ruthy 12 octombrie 2013  
ce bine arata prajiturile tale cu mere..se poate retete la prajitura cu mere?as vrea sa fac,ca acum avem destule mere :))
Răspunde Raportează
taisia 12 octombrie 2013  
care din ele.?..ca sunt vreo 3 feluri cu 3 retete diferite...Toate au fost bune, doar ca de la a doua (penultima poza, m-a durut stomacul de la ea).
Răspunde Raportează
Ruthy 12 octombrie 2013  
pai,chiar penultima imi facea mai tare cu ochiu :D
dar cum tu le-ai facut pe toate trei retete,sti cum sunt,aleg oricare imi recomanzi
Răspunde Raportează
taisia 12 octombrie 2013  
eu ti le dau pe toate trei. A fost si aia buna, foarte buna, dar doar eu am avut dureri...de moment. Imi trecea repede...a fost ceva curios.
Răspunde Raportează
taisia 12 octombrie 2013  
Asta e a doua, adica cea care iti face cu ochiul :
www.laurasava.ro/2010/08/09/prajitura-turnata-cu-mere/
Răspunde Raportează
taisia 12 octombrie 2013  
Prima:
500 gr făină
150 gr margarină la temperatura camerei
150 gr zahăr pudră (o parte și vanilat)
1 ou
3 linguri smântână
1 plic praf de copt
1 praf de sare

Se framanta un aluat, eu am pus doua oua ca am avut niste oua mai mici...si in loc de zahar pudra am pus zahar normal ca n-am avut si nici masina de macinat n-am...dar a iesit foarte bun!!!
Se imparte in doua si se intind doua foi care se inteapa cu furculita...reteta aici: doisiunsfertlamasa.blogspot.ro/2012/11/prajitura-cu-mere.html
Răspunde Raportează
Ruthy 12 octombrie 2013  
mersi mult pt retete..vreau sa fac pe maine..dupa ce termin cu sarmalele :))
Răspunde Raportează
taisia 12 octombrie 2013  
Iar ultima si foarte buna...
www.realitatea.net/reteta-zilei-prajitura-cu-mere-si-ciocolata_1048625.html

Dar cu mici modificari. Eu nu am pus, dupa cum ai observat glazura de cioco, caci nu mi se pare potrivita, si nici nu aveam ciocolata de prapadit. In schimb aveam niste pesmet prajit in unt si cu zahar, ramas de la gomboti cu prune...si pe deasupra l-am presarat pe acela.
In compozitie am pus si coaja de lamaie, iar in loc de esenta de rom am pus scortisoara. Spor la treaba. Eu cred ca o sa fac una cu pere...ca tot am pere. AAA si ca veni vorba si pentru ca nu am vrut sa pun toate merele la prajitura, am pus si pere :)
Răspunde Raportează
floralia 13 octombrie 2013  
Inventiva mai esti! Si mie imi place sa le adaptez :)
Răspunde Raportează
taisia 13 octombrie 2013  
:) Am invatat, dupa multe esecuri ca nu e bine sa faci reteta exact ca la carte, pentru ca parca tot timpul ii lipseste ceva, asa ca adaptez, improvizez, sau imbogatesc...dupa cum ma taie capul :)
Răspunde Raportează
Ruthy 12 octombrie 2013  
cred ca e o bunatate de prajitura.
Răspunde Raportează
andruta 9 septembrie 2013  
Am mai inghitit putin in sec... Ce bucate faine ies din manutele tale...
Răspunde Raportează
taisia 10 septembrie 2013  
Multumesc!!! Dar sa stii ca aparatul e de vina :)
Răspunde Raportează
andruta 12 septembrie 2013  
Te contrazic.. De vina esti tu.
Răspunde Raportează
floralia 5 septembrie 2013  
Doamne, cat de apetisant arata!!! Si alea sase bucateleeee, o portie rezonabila :)
Răspunde Raportează
taisia 6 septembrie 2013  
:) Multumesc! Au fost foarte bune. E cu blat...am incercat o noua reteta. Prajitura "turnata" cu mere.
Răspunde Raportează
floralia 6 septembrie 2013  
Trimite-mi-o si mie, pls! Sau scrie-o aici.
Răspunde Raportează
CICCIC2013 28 august 2013  
Tare bine arata rulourile cu vinete ! Cred ca am sa incerc si eu ....
Răspunde Raportează
taisia 29 august 2013  
Sunt foarte bune!!! Daca vrei reteta sa-mi spui sau o gasesti pe net: "Eggplant rolatinni".
Răspunde Raportează
CICCIC2013 30 august 2013  
Mersi
Răspunde Raportează
floralia 29 august 2013  
Merci, o sa o caut. Te anunt daca nu ma descurc.
Răspunde Raportează
floralia 28 august 2013  
Ooo, ce idee grozava! Cred ca sunt super gustoase.
Răspunde Raportează
taisia 29 august 2013  
Sunt delicioase...Eu as face mereu, dar Luci al meu are arsuri de la vinete.
Răspunde Raportează
lalea 28 august 2013  
Rulouri de vinete cu branza de vaci-Pt.mine,ceva nou.Sunt gustoase?
Răspunde Raportează
taisia 29 august 2013  
Da, sunt foarte gustoase!!! Inainte faceam cu vinete pane, dar sunt la fel de bune cu vinete la gratar si mult mai sanatoase.
Răspunde Raportează
lalea 29 august 2013  
Multumesc ff frumos,pt.raspuns!
Pupici!
Răspunde Raportează
floralia 27 august 2013  
Impecabil arata galustele cu prune! Mmmm... maine fac si eu.
Răspunde Raportează
taisia 28 august 2013  
:) Adevarul e ca, aveam o pofta...E prima data cand fac, nici nu stiu cum ar trebui sa fie la gust. Am mai mancat cand eram foarte mic...nu mai retin gustul. Oricum, cred ca trebuiau mai dulci.
Răspunde Raportează
olgutza 27 august 2013  
oooo ...ce bunatati
Răspunde Raportează
lalea 27 august 2013  
Gustosi gombotii!
Răspunde Raportează
carmencitavio 23 august 2013  
Ah,ce bine arata frigaruile,le mananc din priviri...sunt delicioase!
Răspunde Raportează
lalea 19 august 2013  
Gustoase frigarui!
Răspunde Raportează
mihaelaneacsu 6 august 2013  
Ce bine arata!!Sa aveti pofta!
Răspunde Raportează
andruta 5 august 2013  
Cred ca asta a fost wknd-ul chiftelelor de dovlecel. Si eu am facut!!
Mai e o varianta : tai dovleceii rondele (cam 1 cm), ii insiri pe o tava (planseta). Ii sarezi, ii lasi sa transpire,apoi ii stergi cu un servet; ii dai prin ou+faina si-i prajesti.
Răspunde Raportează
taisia 10 august 2013  
Fac si asa ceva....sunt si aia prajiti p'aci! :)
Răspunde Raportează
Ruthy 1 august 2013  
chiftelute de dovlecei..hm..si eu chiar azi fac.. iti plac?
Răspunde Raportează
taisia 1 august 2013  
Da sunt bune,...dar cam multa faina trebuie pusa ca sa stea. Am facut dintr-un dovlecel mare, si pana am ajuns la consistenta optima, am aruncat jumatate din ele. Astea au mai ramas.
Răspunde Raportează
Ruthy 1 august 2013  
da?pai nu stiu,mie nu mi se pare ca intra multa faina.eu niciodata nu arunc deloc ,le fac toate.chiar acum nu de mult am facut,si sunt super bune.
Răspunde Raportează
taisia 2 august 2013  
Tu ai experienta...stii cum trebuie sa fie consistenta. La mine a fost prima data...de aceea am mai aruncat din cele care nu au iesit. Ca nu as fi aruncat eu bunatate de cheftelute.
Răspunde Raportează
Ruthy 2 august 2013  
sti cum ma incurajeaza mami(soacra)? doar facand inveti.daca nu faci nu ai de unde sa sti.o iubesc si doresc la toata lumea asa mame(soacre) :D
Răspunde Raportează
taisia 2 august 2013  
Asa e! Are dreptate! Sa-ti traiasca. A mea nu prea le are cu gatitul, dar ce face, face bun. Si eu ma inteleg foarte bine cu mama-soacra, mai bine decat cu mama mea.
Răspunde Raportează
Ruthy 2 august 2013  
asa si eu,mai bine decat cu mama mea ma inteleg cu mama-soacra.ma intelege si ma incurajeaza.si asta face mult.si ea ne rasfata cand eram in tara cu tot ce vroiam.asta era bucuria ei,sa ne faca sa ne ajute,mancare slovaceasca nu am mancat niciodata,pana sa ma marit,si pot zice ca e foarte buna. cand o sa fiu mai mult in tara sper sa invat sa fac si sa postez..sunt foarte bune
Răspunde Raportează
taisia 10 august 2013  
mmm, prin ce tari te "lafai" :) Nu inteleeam eu de ce tre sa vina sora ta sa-ti aduca niste chestii. Nu am vrut sa intru in detalii de frica...sa nu aflu vreun necaz. Eu la asta m-am gandit. Deh! daca vorbiti cu jumatati de unitati! :)
Răspunde Raportează
Ruthy 11 august 2013  
in autria.e o tara foarte frumoasa,daca vreodata te gandesti sa vizitezi o tara si nu sti care..iti recomand austria :)
Răspunde Raportează
CICCIC2013 30 iulie 2013  
Yami,yami...langosi,ce bunatati!
Răspunde Raportează
andruta 28 iulie 2013  
Wow.. 4 vreau si eu! Mai ai? Deja am inghitit in sec.
Răspunde Raportează
Aalina 27 iulie 2013  
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm....
Răspunde Raportează
Meddy 27 iulie 2013  
yammmy!!!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 iulie 2013  
Super buni mai sunt!Am facut si eu sambata,de Sf.Ilie,cu cas framantat!
Răspunde Raportează
Ruthy 26 iulie 2013  
hmm..langosi..am vrut sa fac saptamana asta,da cred ca voi face saptamana viitoare si eu :D
Răspunde Raportează
carmencitavio 22 iulie 2013  
Frumoase torturile,minunate platourile cu aperitive asezate ca fluturasi...shaorma este super apetisanta!
La multi ani,micutului tau,sa creasca mare si voios...sa fie sanatos si cu mult,mult noroc in viata!
Răspunde Raportează
taisia 26 iulie 2013  
Multumesc draguta! Multumesc pentru urari, si ai tai la fel!
Răspunde Raportează
andruta 21 iulie 2013  
Daca asta-i "shaormica", cum o fi o "shaormare"?
Răspunde Raportează
taisia 22 iulie 2013  
:) Mai mare! :)
Răspunde Raportează
olgutza 20 iulie 2013  
numai bunatati ,....nu iti este mila ...
Răspunde Raportează
taisia 21 iulie 2013  
Eu ziceam ca va fac ...un bine :)
Răspunde Raportează
Ruthy 20 iulie 2013  
hmm..shaormica zici :)
Răspunde Raportează
taisia 21 iulie 2013  
:)
Răspunde Raportează
Ruthy 15 iulie 2013  
ce bine arata tortul de la pagina 21( tortul de sus)..vreau si eu reteta,taisia,daca se poate
Răspunde Raportează
pistilica 15 iulie 2013  
La mulți ani!!!! Pup!!!
Răspunde Raportează
taisia 16 iulie 2013  
Multumim, draguta! si noi pupam :)
Răspunde Raportează
paunita 15 iulie 2013  
La multi ani piciului tau ! sa creasca mare , sa fie mereu bucuria zilelor tale !
Răspunde Raportează
taisia 16 iulie 2013  
Multumesc, draga mea! Sper sa fie destept ca si comoara ta :) pup
Răspunde Raportează
paunita 16 iulie 2013  
este :) cu siguranta ! sa-i fii mereu aproape , sa-l sutsii si sa-l incurajezi , defapt stiu ca asa esti :)
Răspunde Raportează
andruta 15 iulie 2013  
Sa-nteleg ca l-ai facut de proba si dupa aia l-ai facut de ziua feciorului ??? Arata de milioane...
Reteta e cea din descrierea albumului?
La multi ani !!! ( .. si aici)
Răspunde Raportează
taisia 15 iulie 2013  
da, reteta e cea din descriere...fa-o ca este un delicu!
Răspunde Raportează
taisia 15 iulie 2013  
Aaa...nu. A trebuit sa fac doua torturi (poveste lunga)...primul e cu crema de zmeura, cel de=al doilea este cu crema de branza si cel mai bun.
Eee cu "aratatul" mai slabut...
Multumim draguta!!!...si aici :)
Răspunde Raportează
Ruthy 15 iulie 2013  
pai pune si retete sq facem si noi,ca uneori,eu cel putin nu mai stiu ce sa fac..is in pana de idei
Răspunde Raportează
taisia 15 iulie 2013  
si eu sunt in mare pana de idei cateodata...DE aceea am si facut acest album...
Ce reteta vrei?
Răspunde Raportează
Ruthy 15 iulie 2013  
de exemplu tiramisu si prajitura greceasca:)
Răspunde Raportează
taisia 16 iulie 2013  
Tiramisu cu crema originala sau cu portocale? Crema de portocale este in descrierea albumului...
Răspunde Raportează
Ruthy 16 iulie 2013  
crema originala
Răspunde Raportează
taisia 16 iulie 2013  
gata..e pe mail!
Răspunde Raportează
Odette 13 iulie 2013  
Am si eu una ? :)))) Dupa cum arata , cred ca nu-mi ajunde :))) Pofta buna !!!!
Răspunde Raportează
taisia 16 iulie 2013  
Una din fiecare!!! :)
Răspunde Raportează
Ruthy 12 iulie 2013  
CE DELICATESE AI GATIT ..HMM
Răspunde Raportează
victoria 12 iulie 2013  
ce bine arata ..vreau si eu o portie
Răspunde Raportează
taisia 12 iulie 2013  
Iti pun una deoparte...dupa ce-l tai :P
Răspunde Raportează
paunita 12 iulie 2013  
tu nu mai mananci ? nu ai gatit din aprilie :)))
Răspunde Raportează
taisia 12 iulie 2013  
Mananc draguta, dar nimic interesant, din pacate :) Sunt intr-o mare pana de idei.
Răspunde Raportează
ionut1984 7 iulie 2013  
VREAU SI EU RULADA DIN MUSCHI !IMI DATI ?
Răspunde Raportează
taisia 12 iulie 2013  
Reteta sau o portie?
Răspunde Raportează
carmencitavio 22 aprilie 2013  
Super apetisante sunt bucatele tale si sigur super delicioase!
Răspunde Raportează
andruta 14 aprilie 2013  
Ce-oi cauta eu la ora asta pe pagina cu haleala??? Ca sa visez la noapte ca mancam si nu ma mai saturam...
Eu vreau bucata aia de placinta din fundal.
Răspunde Raportează
taisia 15 aprilie 2013  
:) Mai sunt niste resturi...din aia din fundal.
Răspunde Raportează
floralia 13 aprilie 2013  
Arata super placinta asta cu mere. Ce aluat ai facut?
Răspunde Raportează
taisia 14 aprilie 2013  
500 gr făină
150 gr margarină la temperatura camerei
150 gr zahăr pudră (o parte și vanilat)
1 ou
3 linguri smântână
1 plic praf de copt
1 praf de sare

Se framanta un aluat, eu am pus doua oua ca am avut niste oua mai mici...si in loc de zahar pudra am pus zahar normal ca n-am avut si nici masina de macinat n-am...dar a iesit foarte bun!!!
Se imparte in doua si se intind doua foi care se inteapa cu furculita...reteta aici: doisiunsfertlamasa.blogspot.ro/2012/11/prajitura-cu-mere.html
Răspunde Raportează
floralia 14 aprilie 2013  
Multumesc! Asta e reteta pe care o folosesc si eu la placinta cu mar dar mi se parea ca a ta avea un alt aspect :) Intotdeauna la altii e mai frumos si mai bun. :) Stiu ca sunt niste foi cu amoniac care se umplu cu mere si credeam ca ale tale sunt asa.
Răspunde Raportează
CICCIC2013 30 martie 2013  
Arata tare bine sufleul !
Răspunde Raportează
taisia 30 martie 2013  
Si a fost foarte bun. Asemanator cu cheesecake-ul...dar mai consistent si mai usor de facut.
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.